Nederlandse Spoorwegen

72.000 gepersonaliseerde en geanimeerde e-mail banners

Nieuwe Dienstregeling | E-mail Campagne

Ieder jaar wijzigt de dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen. Om met iedere reiziger op een relevante en leuke manier dit nieuws te delen, is Anymigo gevraagd om hier iets bijzonders van te maken. Op basis van een duidelijk ontwerp, snelle animatie en goede timing is dit gelukt. Omdat de dienstregeling via e-mail gecommuniceerd werd, waren er duidelijke kaders waarbinnen Anymigo moest werken. Een animated GIF bood uitkomst, zodoende kon de gepersonaliseerde animatie klein gehouden worden qua bestandsgrootte.

E-mail marketing
6 variabelen
Personalisatie
Animated GIF

E-mailcampagne met een personal touch

De campagne bestond uit de aanhef, het geslacht, de achternaam, het begin- en eind-station en of treinen sneller gingen rijden of meer gingen rijden. Iedere ontvanger werd verrast met een gepersonaliseerde blik op de vernieuwde dienstregeling!

72.000 geanimeerde
e-mail banners

Op basis van abonnee-data zijn de animaties gegenereerd. Van ontwerp tot oplevering is dit project in een recordtempo van 5 werkdagen gerealiseerd. Als dat niet op schema is! ;)

Bestandsgrootte onder de 700kb

Je wilt natuurlijk niet iemands internetbundel leegtrekken met een animatie in een e-mail. Daarom mocht het bestand niet groter zijn dan 900kb. Dankzij de expertise van Kinsmen Collective is de animated GIF 700kb groot geworden en te versturen via e-mail.

Animatie versterkt de boodschap

Met animatie krijgt de kijker duidelijk maar veel leuker de boodschap te zien dan een standaard afbeelding met een beetje tekst. Zo wordt ieder beetje content een feest om te bekijken, ook voor jouw klanten.

NS

Anymigo